Nešťastní kolegové Maciuchové (†75): Povolali Štaidlova kněze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Nešťastní kolegové Maciuchové (†75): Povolali Štaidlova kněze!

Tajné rozloučení s Hanou Maciuchovou (†75): Rodinný obřad v Olomouci a připomínka slavné role!
Tajné rozloučení s Hanou Maciuchovou (†75): Rodinný obřad v Olomouci a připomínka slavné role! (archiv)

Nemohou ji nechat odejít bez rozloučení. Kolegové z Divadla na Vinohradech dají za zesnulou Hanu Maciuchovou (†75) sloužit v úterý mši v nedalekém kostele sv. Ludmily na náměstí Míru. „Kdo jste ji milovali jako my, přijďte,“ zve herečka Simona Postlerová (56).

Vybrala Ludmilu, protože Hanička zde byla na pohřbu jejího muže Zdeňka Hráška (†62) i na loučení s Gabrielou Vránovou (†78). A také zde proběhla přímluva za zesnulého tatínka Josefa Maciucha (†97).

Už mi neodpovídala...

Právě Simona byla se statečnou kolegyní, která bojovala s rakovinou slinivky, ve spojení až do posledních chvil. „Věděla jsem, že je v nemocnici. Ale byla vždy veselá. Když jsem jí na konci listopadu přála k narozeninám, žertovala,“ vzpomíná. „Byl to úžasný člověk, moc na ni myslím. Posílala jsem jí zprávy i po svátcích, ale už mi neodpovídala...“ stýská si Postlerová. Právě ona hrála s Hankou v nádherném představení Harold a Maude. „Byla to její životní role. Je mi moc líto, že se už na jevišti ani v životě nesetkáme,“ říká smutně Simona.

Modlili se i za Štaidla

Mše za Hanu Maciuchovou se uskuteční v úterý 16. února od půl páté odpoledne. Bude ji celebrovat kněz Jakub Berka, který sloužil i nedělní mši za skladatele Ladislava Štaidla (†75). „Doufám, že přijdou i kolegové z jiných divadel...“ dodává Postlerová.

Čenský má doma »druhou« Hanu Maciuchovou (†75)! Co ho se zesnulou herečkou pojilo?

Video se připravuje ...

Olomoucí zněla hudba

Hana Maciuchová zemřela 26. ledna v olomoucké fakultní nemocnici. Poslední rozloučení se odehrálo 1. února na Ústředním hřbitově Neředín v Olomouci jen v nejužším kruhu rodiny, bez oficialit a hostů. Z amplionů ve městě v tu dobu zněla hudba Vadima Petrova (†88) ke Krkonošským pohádkám, v nichž herečka ztvárnila Anče. A také dojemná slova díků: „Paní Hano, upřímně a z celého srdce děkujeme za vše, co jste nám svým uměním i celým vaším životem dávala...“

Poslední vystoupení Maciuchové (†75): Takhle se loučila ve Viole! Už nejsem pánem svého času...

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.