Hana Maciuchová (†75): Zpověď přítele... POSLEDNÍ MĚSÍCE UMÍRÁNÍ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Hana Maciuchová (†75): Zpověď přítele... POSLEDNÍ MĚSÍCE UMÍRÁNÍ

2009 Jejich první společná fotka. Po premiéře Lva v zimě v Divadle Radka Brzobohatého.
2009 Jejich první společná fotka. Po premiéře Lva v zimě v Divadle Radka Brzobohatého. (Foto Aha! – David Malík, Robert Klejch, ara)

Všichni, kdo ji znali, věděli, jak je statečná a nesmírně ohleduplná. Potvrzují to i slova posledního přítele Hany Maciuchové (†75). „Hanička říkala – to jsou moje problémy! Nebudu s nimi nikoho obtěžovat, přenášet je na někoho jiného,“ svěřuje deníku Aha! lékař Karel Valdauf (74).

Přitom zlou diagnózu rakoviny slinivky si oblíbená herečka vyslechla již na konci roku 2019. Bylo to podruhé, první rakovina prsu udeřila již v roce 2016. Nebyla naštěstí na krutou informaci sama, Karel byl s ní. „Oznámili jí, že má karcinom, a následovaly chemoterapie i ozařování. Snášela bolesti, nechtěla opiáty, protože v té době ještě hrála v Divadle Ungelt. Muselo to být strašně těžké,“ popisuje Valdauf těžké chvíle loňského roku.

Chodil s ní na chemoterapie

Karel nebyl jen jejím vítaným společníkem do divadel či na filmové premiéry anebo na cesty do Ameriky za Hanou Zagorovou (74) a Štefanem Margitou (64). Byl zároveň velkou oporou. Chodil s ní i na chemoterapie. Když jí už na sklonku roku docházely všechny síly, odjela herečka do Olomouce, kde měla rodinu.

Poslední vystoupení Maciuchové (†75): Takhle se loučila ve Viole! Už nejsem pánem svého času...

Video se připravuje ...

Vzpomínky a role zůstanou

„Ujala se jí sestra Silvie, obětavě se o ni starala. Lékaři také dělali, co mohli, aby netrpěla. Hanička jinak nikomu nic neřekla. Ještě deset dní před smrtí brala mobil, takže nikdo nic zlého netušil,“ říká Valdauf. Bude na svou milou přítelkyni myslet až do konce života. „Mám spoustu krásných vzpomínek. Zůstalo tu mnoho jejích rolí. Ty nám ji budou stále připomínat,“ dodává Karel.

Syn slavného otce

MUDr. Karel Valdauf je synem slavného skladatele a dirigenta Karla Valdaufa (†69), autora polky Pod jednou střechou, kterou proslavil Pepíček Zíma (88), valčíku Až nás cesty svedou a dalších 150 písní. Otec si přál, aby syn šel v jeho hudebních stopách. Jenže když mu našel skvělého učitele na housle pana Borovičku, hodil malý Karlík nástroj do Vltavy. „Pak koupil ještě klavír, na ten jsem ale taky nehrál,“ přiznává lékař v knize Naše dechovka od spisovatele Milana Koukala.

Golda se vrátila do života Artura! A Maciuchová pohřeb nechtěla, kolegové i tak plánují loučení

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Uživatel_5508302
24. 2. 2021 • 18:11

Vážený pane Valdaufe, je mi z Vás špatně. Ještě za života Vaší manželky jste ji podváděl, po její smrti jste hrál zdrceného vdovce a vloudil se díky tomu do přízně paní Maciuchové. Pak jste se vedle ní zviditelňoval jak jen to šlo. Fotka tam, fotka tady, vždy se přitulit a naznačovat, jak k ní patříte. Vysával jste ji jak to šlo a když už to nešlo, vykašlal jste se na ni a odletěl se rekreovat na exotické ostrovy. Zajímavé, že s tímhle jste se Aha nezmínil. když si vás nikdo nevšiml na zádušní mši, kam jste samozřejmě vyrazil, zkusil jste si pozornost zajistit aspoň přes Aha. Paradoxně přes plátek, se kterým se vaše údajná přítelkyně už ze zásady nebavila. Oravdu se nestydíte?

domino22
24. 2. 2021 • 10:50

měli jsme ji rádi.....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.