Hana Maciuchová (72): NOVÝ CHLAP PO JEJÍM BOKU?! Je to uznávaný lékař a potomek skladatele! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hana Maciuchová (72): NOVÝ CHLAP PO JEJÍM BOKU?! Je to uznávaný lékař a potomek skladatele!

Zubař Karel Valdauf doprovází Hanu Maciuchovou často do společnosti.
Zubař Karel Valdauf doprovází Hanu Maciuchovou často do společnosti. (Profimedia.cz)

Prasklo to v San Francisku! Všichni si lámali hlavu, kdo je muž, který často doprovází Hanu Maciuchovou (72) do společnosti. Deník Aha! zjistil, že je to MUDr. Karel Valdauf (71), uznávaný lékař a syn slavného skladatele Karla Valdaufa (†68).

Herečka patří mezi nejbližší přátele Hany Zagorové (71) a jejího muže Štefana Margity (61). Proto pěvec pozval na premiéru opery Zlato Rýna jak manželku Hanku, tak kamarádku Hanku s přítelem. „Šel jsem na samostatnou klaněčku,“ pochlubil se Margita. Tleskala i jeho soukromá klaka, do níž ještě patří Hana Nekolová, vdova po tanečním mistrovi Janu Nekolovi (†64).

Druhý den si skupinka udělala výlet na Alcatraz. Ostrov je známý především jako sídlo přísně střežené federální věznice, která na Alcatrazu fungovala v letech 1934 až 1963. „Byl to zajímavý zážitek,“ ocenila Maciuchová. V Americe po boku Karla Valdaufa znatelně pookřála. Odpočívá po náročném životním období. Bylo toho hodně, co musela překonat. Herečka před dvěma lety bojovala s rakovinou prsu a loni na podzim jí zemřel milovaný tatínek Josef Maciuch (†97).

Životní láska

Jediným partnerem Hany Maciuchové byl herec Jiří Adamíra (†67). Seznámili se v roce 1971 při natáčení filmu První radosti. Když se do sebe zamilovali, byl ženatý a měl doma jedenáctiletého syna. Oba se proto citu bránili, nakonec se ale Adamíra rozvedl. Několikrát pak svou milou požádal o ruku, vždy ale odmítla. „Dnes toho lituju,“ přiznává Hana. V roce 1993 prohrál charizmatický herec boj s rakovinou páteře. „Adamíra byl celý můj život,“ řekla pak Maciuchová. Občas si vyšla do společnosti v doprovodu učitele zpěvu Eduarda Klezly (56) a profesora Karla Pstružiny (77). Nyní ji doprovází Karel Valdauf.

Král dechovky

Skladatel Karel Valdauf starší (†68) napsal přes 150 písní, namátkou Nevybouřené mládí, Až nás cesty svedou či Pod jednou střechou. Dlouhá léta řídil dechový orchestr Karla Valdaufa.

 Hana Maciuchová o stárnutí

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.