Statečná Hana Maciuchová (70): Poprvé o boji s rakovinou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Statečná Hana Maciuchová (70): Poprvé o boji s rakovinou!

Hana Maciuchová napsala pro své fanoušky dojemnou zprávu.
Hana Maciuchová napsala pro své fanoušky dojemnou zprávu. (Foto Aha! – Martin Hykl, ara)

Jakmile se objevila zpráva, že filmová a divadelní legenda Hana Maciuchová (70) bojuje s rakovinou, přišly herečce stovky podpůrných zpráv a dopisů. A paní Hana, kterou tento týden čeká první chemoterapie, se rozhodla prostřednictvím deníku Aha! všem svým příznivcům poděkovat. 

„Děkujte prosím za objímající podporu divákům i čtenářům mým jménem,“ napsala Hana Maciuchová. „V následujících dnech chci se svojí nemocí bojovat intimně. Děkuji a držte mi palce,“ dodala slavná Anče z Krkonošských pohádek nebo profesorka Miriam Hejlová ze seriálu Ulice. S jakým typem rakoviny bojuje, ale není stále jasné!

Vypnutý telefon

Paní Hana si ve chvíli, kdy média přinesla informaci o její nemoci, vypnula telefon. Bála se, že jí všichni přátelé a kolegové budou psát a volat. Nakonec si ho ale zapnula a statečně se snaží odpovídat na všechny vzkazy plné podpory a lásky.

Žije sama

Situace pro herečku není jednoduchá. Hlavně také proto, že žije sama. Ano, má řadu přátel, kteří ji navštěvují (např. profesor zpěvu Eduard Klezla),
ale životního partnera od úmrtí svého milovaného přítele Jiřího Adamíry (†67, bojoval s rakovinou páteře) v roce 1993 neměla – a podle svých slov ani mít nechce! Stejně tak paní Hana nemá děti!

Proč nemá potomky?

„Bylo to v roce 1980, kdy jsem vážně onemocněla. Musela jsem tehdy na operaci. Když jsem se po ní probrala, tak ke mně přišli lékaři a oznámili mi, že už nikdy nebudu mít děti,“ přiznala před časem Maciuchová.
„Z pomyšlení, že nebudu mít děti, jsem najednou dostala silné horečky. Jako by se mi zapálil mozek. Nebyly tam žádné komplikace, jen mne prostě takhle zničila ta zpráva,“ dodala.

Rušení představení začalo!

Divadlo na Vinohradech a Divadlo Ungelt, ve kterých Maciuchová hraje, už ruší její představení na zbytek únoraa a dále na měsíce březen a duben. V případě Ungeltu jde o drama Růžové brýle, v případě Vinohrad o představení Loupežník. Ideální manžel, v němž také hraje, zůstává na programu. Spekuluje se nad tím, že v tomto představení bude její role Lady Markbyové dočasně přeobsazena.

Více o tématu naleznete ZDE!



Přečtěte si
jity
16. 2. 2016 • 10:57

S Adamírou byla šťastná, ale mít děti s ním se ji nepodařilo. Říkala, že ji to stálo hodně slz. Nyní zákeřná nemoc, snad ji to dopadne dobře.

ararat
16. 2. 2016 • 08:24

,Marfušo,raději nám tady napiš koho vlastně máš ráda,budeš to mit jednodušší,v tom případě,nebudeš muset nic psát NEŽIJ CIZÍ ŽIVOTY,UBLIŽUJEŠ SI A TÍM MUSÍŠ POLYKAT VÍCE PILULEK NA UKLIDNĚNÍ

-bello-
15. 2. 2016 • 22:02

Já Maciuchovou ráda nemám. Adamíra byl frajer, chytrý chlap a ona chytrá není.Vedle něho si začala hrát na dámu. A to tak, že na furt až je tím pitomě směšná.Pokud vím, tak Adamíra zakládat rodinu nechtěl, tak ať proboha nekecá.Dyť je to trapný, každá z nich, která pro kariéru / nic proti tomu, jejich věc! / nechtěla děti má ke stáru ztrátu paměti

tunka
15. 2. 2016 • 19:56

amplitudo, že tam nocuješ ty, to víme A kdyby ti to trochu myslelo, tak by jsi pochopila, že určitě nikdo nevolá do AHA svoje nemoce. Že Aháci všude šmejdí a vyzvídají, aby měli co psát, tak to ví každý, jenom ty ne

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.