Hana Maciucová (70) po vyléčení z rakoviny: Smutný vzkaz do nebe! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hana Maciucová (70) po vyléčení z rakoviny: Smutný vzkaz do nebe!

Hana Maciuchová se zlobí na média, že dostatečně v těchto dnech nepřipomínají práci jejího partnera.
Hana Maciuchová se zlobí na média, že dostatečně v těchto dnech nepřipomínají práci jejího partnera. (Foto Aha! – David Kundrát, Česká televize)

Radost z překonání rakoviny střídá smutek! Hana Maciuchová (70) si totiž dnes připomíná nedožité 90. narozeniny svého dlouholetého životního partnera Jiřího Adamíry (†67)! Kvůli výročí herečka dokonce zaútočila na Českou televizi a Český rozhlas.

„V souvislosti s Jiřího narozeninami myslím na pomíjivost hereckého povolání. Pokud instituce nevzpomenou jeho výsostnou práci ve hrách a inscenacích České televize a Českého rozhlasu, zůstává už jen torzo nás, co nezapomeneme,“ řekla včera deníku Aha! Maciuchová.


V televizním programu je pouze dokumentární pořad Dobře namíchaný Jiří Adamíra, který dnes od 15.55 odvysílá ČT1. V rozhlase už ve čtvrtek 31. března běžela hra Oldřiška, ve které měl ale herec pouze vedlejší roli.

Zatímco Adamíra v létě roku 1993 podlehl rakovině páteře, jeho partnerka Hana Maciuchová nad rakovinou zvítězila. Lékaři jí letos v únoru včas odstranili nádor pravděpodobně v prsu, a herečce tak zachránili život. Po dvouměsíční zdravotní pauze se mohla tento týden vrátit na jeviště. V domovském Divadle na Vinohradech odehrála dvě vyprodaná představení Ideální manžel.
„Hrálo se mi úžasně, byla jsem opět ve svém živlu. Po životním intermezzu jsem se vrátila mezi své drahé. A hrála jsem i pro Jiřího, tam nahoru. Určitě se díval,“ svěřila se nám dojatě Maciuchová. „Srdcem děkuji všem za přízeň, podporu, objetí, květiny. Za láskyplnou sounáležitost. Děkuji i Jiřímu tam nahoru, že na mne myslel,“ dodala herečka.

Žili spolu 20 let
Poprvé se potkali v roce 1971 během natáčení televizní inscenace První radosti. Chodit spolu začali ale až o dva roky později. „My jsme se s Jiřím nehledali. Potkali jsme se při práci, on byl ženatý a měl jedenáctiletého syna. Já byla buchta z Moravy a neuměla jsem si představit, že bych rozvedla rodinu. Rok jsme se scházeli a rozcházeli, zásadně a několikrát, a přesto jsme spolu museli být. Někdy si říkám, že člověk hledá lásku a ani neví, jak marná je jeho snaha. A pak někoho potkáte a přes všechny problémy s ním jste,“ vyprávěla před časem v časopisu Instinkt Maciuchová. Adamíra se rozvedl, ale paní Hana si ho za muže nikdy nevzala. „Jiří byl před vztahem se mnou dvakrát ženatý. A přesto, že mne několikrát požádal o ruku, tak jsem pokaždé odmítla,“ prozradila.



Přečtěte si
ararat
4. 4. 2016 • 20:38

běž do řiti,odulá ohavo,ty že umíš?..ne neumíš ani opisovat"Maciuchpvá" ...už tady neotravuj šeredo

-bello-
3. 4. 2016 • 18:01

defakto

-bello-
3. 4. 2016 • 17:59

prdyvrdy Maciuchpvá není nijak vzdělaná a kdyby ji intelektuálně netáhnul Adamíra, nevěděla by ani v jakém časovém pásmu žije Maciuchová se vyjadřuje násilně spisovně až knižně.Každý jazyk je útvar, který žije.Tedy i čeština.Od toho máme češtinu hovorovou, která n e n í sprostým útvarem, nýbrž aktuálním. Maciuchová se ale zadrhla a je to jako když předčítá Rok na vsi . Nepleť sem vulgaritu dnešních mladých multikulty.To s tím nemá co dělat.

defakto
3. 4. 2016 • 15:37

... to je vidět , jak mluvíte spisovně , hlavně podle vašeho přihlášení ! ... nikdo po Maciuchové nechce , aby mluvila nespisovně nebo dokonce sprostě , stačilo by aby se vyjadřovala ve svých rozhovorech úplně obyčejně a normálně , tak jako každý běžný člověk. ... právě ti lidi , kteří jsou vysoce vzdělaní , se chovají a vyjádřují velmi prostě a jednoduše .

prdyvrdy
3. 4. 2016 • 11:28

jsi schopen pochopit, že za nás se hodně a spisovně mluvilo? To není jejich póza, ony tyhle dámy byly opravdu vzdělané. To není jako ten dnešní povl sebraný z ulice a odměněný za to, že ukáže rejžovi kozy

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.