Lamač srdcí Langmiler přišel kvůli Adamírovi o manželku: Sokové se denně rvali jako koně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Lamač srdcí Langmiler přišel kvůli Adamírovi o manželku: Sokové se denně rvali jako koně!

Adamíra Benešové nakonec utekl k Haně Maciuchové.
Adamíra Benešové nakonec utekl k Haně Maciuchové. (ČTK)

Fenomenální charakterníherecby dnes oslavil 92 let. Josef Langmiler (†83) byl miláčkem žen a sám pro ně měl slabost. Přesto, anebo možná právě proto kvůli nim zažil spoustu komplikací. Jeho první manželství skončilo za skandálních okolností a doslova v bolestech a krvi. Šlo o divadelní herečku Ljubu Benešovou (88).

Představitel desítek rolí měl v osobním životě velké úspěchy u žen. "To byl herec gentleman, takový jsem znal jenom Sváťu Beneše, Lukavskýho a jeho," říká o Josefu Langmilerovi jeho přítel, režisér Antonín Kachlík (92), který tvrdí, že mezi herci to byl jeho jediný opravdový kamarád. Aristokratické vystupování, podmanivý hlas, to vše získávalo herci přízeň ostatních. "Na divadle on byl první milovník, to je nejvyšší pozice v pánském souboru," vzpomíná kolegyně Věra Uzelacová (82).


Josef Langmiler pocházel ze Želeče u Tábora, kde odmala přičichl k ochotnickému divadlu, později vystudoval Statní konzervatoř v Praze a odjel hrát do Divadla pracujících ve Zlíně. Tam se zamiloval do své spolužačky a po nějaké době se vzali. "Pepík se oženil se spolužačkou z konzervatoře ze Zlína. Pepík si vzal strašně fajn ženu, byla to Ljuba Benešová, byla nesmírně hezká, neměli dítě, a to jejich manželství bohužel skončilo zhruba tak po pěti letech," říká Langmilerova sestřenice Ivana Kotková v dokumentu České televize.
Za krachem manželství stál Langmilerův kolega z ostravského Státního divadla Jiří Adamíra (†67), kde herec po čase získal angažmá. "Jejich vztah (manželů) byl hezký, řekl bych, a trval až do té Ostravy. Tam to naboural Adamíra, protože zatímco Pepík byl muž gentleman, který byl navíc pro ženské přitažlivý, tak nemusel nic dělat a ony samy měly zájem. Zatímco Adamíra byl dravec a lovec. Ten potřeboval furt dobývat další a další, no a tak mu nakonec ulovil i tu Ljubu. Pepík z toho byl nešťasný, denně se poprali v klubu, to bylo vyhlášené, museli je od sebe trhat," vzpomíná režisér Kachlík. Po rozvodu žil Langmiler volnomyšlenkářským svobodným životem, přestěhoval se do Prahy a jeho náručí prošlo nepočítaně žen. Vše se změnilo až ve chvíli, kdy poznal svou druhou manželku Evu. Paradoxem osudu, že Ljubě Benešové nakonec Adamíru přebrala Hana Maciuchová (69).

Přečtěte si
martecka
13. 5. 2015 • 07:40

bella- já vám to moc a moc přeji,mě je taky mekanik sympatický i když ho vůbec neznám-vydržte a mějte se rádi

antonuis.j
14. 4. 2015 • 11:39

Ale no tak....

bella.
14. 4. 2015 • 11:13

Maciuchová je divná, ke stáru se vžila do role dámy co mluví jen spisovně a na obličeji má tolik Dermacolu, že ve dne vypadá jak moučný červ.

bella.
14. 4. 2015 • 01:15

bella.. promluvil nick přilepený na bella. s tečkou po jménu. Toť vše, jiné sdělení zde není třeba

bella..
13. 4. 2015 • 20:08

Sice to není k tématu, nicméně se musím vyjádřit vzhledem k tomu jak jsem tady napadána Ano, našla jsem tady svou lásku a tou je mekanik Prostě jsme si byli sympatičtí, měli stejné názory, stejný smysl pro humor...Pak jsme přišli na to, že si můžeme i před vašima očima sdělit tel. čísla maily atd. Stačila trocha konspirace a schopnost luštit šifry. Nejdřív jsme si psali, telefonovali a nakonec jsme se sešli Byla to láska na první pohled...a je z toho vztah na celý život. Doufám Vzájemně se doplňujeme, oba jsme mladí, krásní a inteligentní lidé, rozumíme si ve všem a to, že si tady vzájemně vyznáváme lásku? Přejte nám to.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.