Josef Langmiler (†83): Tři roky už nepromluvil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Josef Langmiler (†83): Tři roky už nepromluvil!

V seriálu Žena za pultem hrál Josef Langmiler bývalého manžela Jiřiny Švorcové a jejich dceru ztělesnila tenkrát mladinká Jana Boušková.
V seriálu Žena za pultem hrál Josef Langmiler bývalého manžela Jiřiny Švorcové a jejich dceru ztělesnila tenkrát mladinká Jana Boušková. (: Miloš SCHMIEDBERGER)

PRAHA – Herec Josef Langmiler (†83) nebude mít obřad. „Chceme se s ním rozloučit jen v úzkém kruhu rodinném, kde nebude chybět naše dcera Eva (42) a její dvě děti,“ řekla včera smutně hercova manželka Eva (63).

Herec Josef Langmiler (†83) nebude mít obřad. „Chceme se s ním rozloučit jen v úzkém kruhu rodinném, kde nebude chybět naše dcera Eva (42) a její dvě děti,“ řekla včera smutně hercova manželka Eva (63). Populární herec zemřel po dlouhé a těžké nemoci v úterý v podvečer v pražské Nemocnici na Františku.

„Josefa ranila mrtvice a měl zasaženou i řeč. Tři roky nepromluvil. Trápili jsme se oba. Do Nemocnice na Františku, kde pobýval poslední rok, jsem za ním chodila dvakrát denně. Musela jsem ho nakrmit,“ svěřila se Eva Langmilerová, která teď žije úplně sama. A po slavném manželovi ani nebude dědit. „Ono totiž není co. Posledních dvacet let byl Josef v penzi, nehrál v žádném divadle, a tak jsem v podstatě všechno platila ze svých příjmů,“ otevřeně přiznává Eva Langmilerová.

„Byl to svéráz a světák, který miloval společnost. Bydlíme kousek od bývalého Divadla E. F. Buriana, kde hrál. On tam každý večer chodil v bačkorách poklábosit s kolegy a dát si panáka. Domů se vracel kolem půlnoci,“ vzpomíná Eva Langmilerová, která celá léta také pracovala v divadle jako kostymérka.

„Vždy říkal, že by si přál zemřít u výčepního pultu s pivem v ruce. Bohužel se mu to nepodařilo,“ řekla nám paní Eva, která má za poslední léta na Josefa jen samé smutné vzpomínky kvůli jeho nemoci.

Josef Langmiler, který zářil v řadě filmů jako Holky z porcelánu nebo v seriálu Žena za pultem, miloval kromě divadla i svou chalupu. „Měl tam svůj revír, kam chodil lovit zvěř. Trávili jsme tam hodně času. Naposledy jsme tam spolu byli loni. Bylo to těsně předtím, než odešel do nemocnice,“ dodala Eva Langmilerová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.