Velká pocta legendě Haně Maciuchové (†75): Pojmenovali po ní... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Velká pocta legendě Maciuchové (†75): Pojmenovali po ní...

Zesnulou Hanu Maciuchovou pořadatelé uctili také projekcí dvou televizních detektivek
Zesnulou Hanu Maciuchovou pořadatelé uctili také projekcí dvou televizních detektivek (Foto Aha! – M. Pátek, M. Hykl, ara)

Ve stínu karlovarského festivalu se na hradě Český Šternberk odehrála první přehlídka filmů s temnou atmosférou neboli noir. Večery byly věnované památce Hany Maciuchové (†75), jež letos v lednu podlehla zákeřné rakovině. Po představitelce oblíbené profesorky Miriam Hejlové z nekonečného seriálu Ulice dokonce pojmenovali hradní nádvoří!

Herečka se paradoxně narodila v Moravském Šternberku, teď jí hraběnka Sternbergová připravila poctu na svém hradě v Čechách. „Myslím, že se na nás dívá a má radost z této nádherné akce,“ nechala se slyšet u nápisu Nádvoří Hany Maciuchové její dlouholetá kolegyně a kamarádka z Divadla na Vinohradech Eliška Balzerová (72).

Připomeňte se Hanu Maciuchovou (†75): 5 jejích nejvýraznějších rolí!

Video se připravuje ...

„Hanička mi moc chybí, její odchod dodnes vstřebávám,“ prohlásila později další návštěvnice festivalu a taktéž hvězda Ulice Ilona Svobodová (61). Kmotr Hanzlík Na hrad dorazili i herci Jaromír Hanzlík (73) a Jiří Dvořák (54). „Společně pokřtili DVD s filmem Závrať, který v roce 1961 režíroval Karel Kachyňa. Těch křtů bylo během festivalu daleko více. Každý den se konal jeden,“ prozradil fotograf Petr Našic, který deníku Aha! poskytl festivalové snímky.

Zesnulou Hanu Maciuchovou pořadatelé uctili také projekcí dvou televizních detektivek – Načasovaná smrt (1981) a Muž v osidlech (1973). Podle informací Aha! herečka v posledních měsících svého života bojovala v olomoucké nemocnici s druhým atakem rakoviny. A byla smířená s tím, že vede těžký boj, který možná nevyhraje... „Jsem ohrožený druh, z toho vše vychází,“ prohlásila Maciuchová krátce před svou smrtí.

Bitva Koukalové s exmanželem: Vybraná konta! A přítel Maciuchové o jejím umírání

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.