Syn Pávka z Vesničko má středisková: PRODĚLAL MILIONY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Syn Pávka z Vesničko má středisková: PRODĚLAL MILIONY!

Stanislav Aubrecht doplatil na koronavirus.
Stanislav Aubrecht doplatil na koronavirus. (Foto Aha! – J. Koťátko, D. Kolářová, archiv S. Aubrechta, ara)

Z věhlasné restaurace U Čiriny, kde se vařilo podle rakousko-uherských receptur, bude indické bistro! Pražští kumštýři smutní. A nejvíc je zasažen herec Stanislav Aubrecht (55).

Byl to totiž právě nešťastně zamilovaný syna Pávka (M. Labudy) z filmu Vesničko má středisková, který restauraci od Čiriny Košíkové (71) před sedmi lety koupil. A teď byl nucen ji prodat Indům, kteří mají k haluškám, guláši nebo kachně opravdu daleko. Pět let se herci dařilo a hospoda prosperovala. Jenže přišla pandemie koronaviru...

Nešlo to utáhnout

„Když jsem ji po covidu otevřel, byla to velká mizérie, a tak jsem v listopadu 2021 zavřel a před dvěma týdny podnik prodal Indům,“ řekl Aha! smutně Aubrecht s tím, že covid ho stál 3 miliony a teď vyplatil všechny zaměstnance, takže mu zbyly jen oči pro pláč. Logo U Čiriny, které si koupil za 300 000 korun, ovšem neprodal, takže možná někdy někde jinde Čirina ještě bude. „Je mi to tak líto! Bavilo mě to a dokonce jsem i vařil, sháněl suroviny. Takové halušky? To se musí umět a dělat z těch nejlepších ingrediencí, pro které jsem jezdil do speciálních obchodů,“ popisoval Aubrecht, jemuž se stal podnik srdeční záležitostí.

Mlsné jazýčky slavných

Podnik U Čiriny byl vyhlášený a chodil tam nejen Václav Havel (†75), jehož byla Čirina dva roky osobní kuchařkou. „Když nejsem v cizině, ráda k Čirině vždycky zajdu,“ řekla Aha! ještě před covidem hvězda Kdo chce zabít Jessii! Olga Schoberová (79), která to měla do oblíbené restaurace poblíž pražského Karláku z bytu jen pár kroků. „Samozřejmě vedou halušky s brynzou a vypraženým špekem a často i tatarák,“ pokračovala dál Schoberová a prozradila, že kolikrát se U Čiriny sešel její babinec včetně Hanky Zagorové (75) nebo Evelyny Steimarové (76).

Dagmar Havlová na oslavě Karla Vágnera: Promluvila o svých vnučkách!

Video se připravuje ...

„Kolikrát jsem si k holkám na chvilku přisedla a trošku jsme poklábosily,“ doplňovala Schoberovou sama Čirina, ke které chodil rád i Miloš Forman (†86) nebo Karel Gott (†80). „Dáša Havlová milovala moje kuře na ananasu s mandlemi, jinak chlapi včetně Gotta chtěli halušky nebo střapačky se zelím a špekem,“ popisovala Čirina, která hospodu nakonec kvůli zdravotním problémům prodala právě Aubrechtovi, jenž chtěl tradici hospody i s pokrmy zachovat...



Přečtěte si
Uživatel_5574365
5. 4. 2022 • 00:39

Tak člověk co dluží kam se podívá a neplatí nájem nemůže ani jinak dopadnou. Jen je velká škoda že neřekne celou pravdu a ještě ze sebe dělá chudáka.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.