Statečná herečka Hana Maciuchová (†75): Když umírala, sepsala závěť | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Statečná herečka Hana Maciuchová (†75): Když umírala, sepsala závěť

Hana Maciuchová
Hana Maciuchová (Profimedia.cz)

Zápasila z posledních sil se zákeřnou rakovinou, a přece dokázala ještě myslet na své blízké. Hana Maciuchová (†75) vlastní rukou psala 13. listopadu 2020, šestnáct dní před svými narozeninami, komu co odkazuje. Místo oslavy narozenin dělila majetek.

Herečka byla velmi silná osobnost. Když si vyslechla z úst lékařů nemilosrdný ortel, okamžitě chtěla uspořádat poslední věci člověka, a zabránit tak možným půtkám o majetek, které dokážou rozvrátit nejednu rodinu. „Oznámili jí, že má karcinom, a následovaly chemoterapie i ozařování. Snášela bolesti, nechtěla opiáty,“ řekl deníku Aha! s obdivem k hereččině statečnosti její přítel, lékař a podnikatel Karel Valdauf (74). Byl s Hankou do posledních chvil, 26. ledna 2021 zemřela v olomoucké nemocnici. To už měla napsanou závěť. Ručně.

Golda se vrátila do života Artura! A Maciuchová pohřeb nechtěla, kolegové i tak plánují loučení

Video se připravuje ...

Herečka po domluvě s rodinou rozhodla, že bratrovi Milanovi věnuje 2 miliony korun v hotovosti a svůj vůz, 8 let starou Škodu Octavia. Sestře Silvii Markové (67) a jejímu manželovi Ivanovi, kteří o ni pečovali, zanechala pražský byt nedaleko náměstí Míru a milovanou chalupu blízko Sobotky v Českém ráji, kde prožívala krásná léta se svým životním partnerem hercem Jiřím Adamírou (†67). V závěti zmínila i svou sestřenici Vandu Hrdou, na kterou myslela částkou 100 000 korun. Musely to být velice těžké chvíle, vždyť věděla, že jí nezbývá moc času, umírala. Přesto v sobě našla sílu dovést vše do řádného konce. Hana Maciuchová neměla nikdy děti a také nikdy nebyla vdaná. I proto považovala za nutné, aby po sobě zanechala předhlednou závěť.

Stropnický v Izraeli utíká před bombami! A Maciuchové přání splnili

Video se připravuje ...



Přečtěte si
tenerife
3. 3. 2022 • 19:50

Skvělá a úžasná herečka, občas si poušiím scénky z filmu Samotáři, exelentní výkon, hraje tam mámu Jitky Schneidrové..prostě super.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.