Výročí úmrtí Maciuchové (†75): Rok se s ní nedokázali rozloučit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Výročí úmrtí Hany Maciuchové (†75): Rok se s ní nedokázali rozloučit!

Výročí úmrtí Hany Maciuchové (†75): Rok se s ní nedokázali rozloučit! Vše zhatil covid
Výročí úmrtí Hany Maciuchové (†75): Rok se s ní nedokázali rozloučit! Vše zhatil covid (archiv)

Dnes uplynul přesně rok, co televizní diváci ztratili svou milovanou Anči z Krkonošských pohádek nebo profesorku Hejlovou z populárního seriálu Ulice. První atak rakoviny Hana Maciuchová (†75) odvrátila, druhému bohužel podlehla.

Oblíbená herečka strávila poslední měsíce v Olomouci, kde o ni pečovala sestra. Ta chtěla už před rokem uspořádat rozloučení pro kolegy a přátele, jak si to Hanka přála.

V kruhu rodinném

„Vše měla na starost tetina sestra. Chtěla uspořádat rozloučení s kolegy a přáteli, covid to ale nedovolil,“ řekl deníku Aha! hereččin synovec Daniel Maciuch s tím, že rodina se tedy rozhodla uspořádat rozlučku s Hanou Maciuchovou v den prvního výročí její smrti. Tu ale také překazil covid. „Rozloučení tak proběhlo pouze v kruhu rodinném. Třeba ale ještě nastane čas a přátelé budou moci dát tetě sbohem,“ dodal Maciuch.

Poslední gratulace

Podle informací Aha! v posledních měsících svého života Maciuchová bojovala v olomoucké nemocnici s druhým atakem rakoviny. Zemřela v lednu 2021, ale ještě v listopadu předchozího roku si přitom na nic nestěžovala. Naopak jí bylo líto, že kvůli covidu nemůže pořádně oslavit své 75. narozeniny. „Volal jsem Hance a gratuloval jí. Byla veselá a ve snu by mě nenapadlo, že ji slyším naposledy,“ řekl tehdy Aha! Rudolf Hrušínský (75), který tvořil s Maciuchovou pár právě v Ulici. Herečka podle jeho slov plánovala velkolepou narozeninovou oslavu odložit. „Rozhodně se na ni těšila,“ zdůraznil Hrušínský.

Stropnický v Izraeli utíká před bombami! A Maciuchové přání splnili

Video se připravuje ...

Definitivní konec

Maciuchová přitom ale věděla, že je to s ní špatné. V divadlech oznámila, že s herectvím definitivně končí. „Bylo to pro mne moc těžké. Hanička mi řekla, že už nebude hrát, že s ní už nemohu počítat,“ potvrdil Aha! principál Ungeltu Milan Hein (74).

Od Anče po Miriam

Ztvárnila stovky rolí ve svém milovaném Divadle na Vinohradech i ve filmu. Svou popularitu ale odstartovala postavou rázné Anči z večerníčkovských Krkonošských pohádek (1974). Byla velmi oblíbenou seriálovou herečkou. Mohli jsme ji vidět v Chalupářích (1975), Dynastii Nováků (1982) či jako lahůdkovou Olinu v Ženě za pultem (1977).

Bitva Koukalové s exmanželem: Vybraná konta! A přítel Maciuchové o jejím umírání

Video se připravuje ...

V právě reprízované Nemocnici na kraji města (1977) ztvárnila žárlivou manželku záletného doktora Blažeje v podání Josefa Abrháma (82). Se svým životním partnerem Jiřím Adamírou (†67) se spolu potkali nejen v kubánských dílech seriálu 30 případů majora Zemana. Do povědomí mladších diváků se dostala jako profesorka Miriam Hejlová v nekonečném seriálu Ulice.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.