32 let od smrti Tomáše Holého: Co se opravdu stalo v osudný den | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

32 let od smrti Tomáše Holého: Co se opravdu stalo v osudný den

Rodina Tomáše Holého připravuje pamětní desku
Rodina Tomáše Holého připravuje pamětní desku (archiv)

Datum 8. března s sebou nepřináší pouze celosvětovou oslavu žen, ale i smutné výročí tragického skonu talentovaného dětského herce Tomáše Holého (†21). Od nešťastné události uplynulo již 32 let, hercovi nejbližší si ale dodnes pamatují veškeré podrobnosti osudného dne.

„Ten den si pamatuju naprosto přesně. Byl jsem u Tomáše doma v Nuslích, přišel jsem na návštěvu, byl jsem na procházce se psem. Byli jsme spolu asi od osmi do čtyř, kdy odjel na chatu k Lubošovi Čiperovi do Polevska," cituje Otu Karse server eXtra.cz. Onen večer nakonec popíjej se svými přáteli v hospodě poblíž své chalupy v Kytlicích. „Zhruba před osmou večer se domluvili, že si přivezou z chaty kazeťák. Takže Tomáš tam ochotně šel, ale už se mu to nechtělo tahat, tak si půjčil klíče od škodovky, kterou už řídil. Kazeťák přivezl, ale ty klíče si nechal," pokračuje ve vyprávění Kars.

Za volantem ten večer skutečně nebyl naposledy. Do auta znova usedl se svým kamarádem a společně vyrazili z Polevska ke Kytlici. Nakonec však situaci přehodnotili a vydali se zpět za přáteli. Ukvapené rozhodnutí v podnapilém stavu se hercovi stalo osudným. Ze zatáčky se auto vyřítilo směrem ke stromu, do něhož vzápětí narazilo. I po urputné snaze se záchranářskému týmu Tomáše oživit nepodařilo.

Tomáš Holý (†21) by slavil 53. narozeniny: Zažil raketovu kariéru!

Video se připravuje ...

„Jsou jasná svědectví o tom, že když přijel do hospody, kde byl asi dvě hodiny, nějaká piva tam vypil. Vůbec to neomlouvám, ale Tomáš udělal něco, co tehdy bylo běžný. Bohužel řídit pod vlivem alkoholu se společensky nebralo jako příliš nelegitimní,“ prozradil Kars v pořadu Extra Host.

Kamarád Tomáše Holého stojí i za jeho seznámením s Lucií Bílou. Zpěvačka tak figurovala v  posledních šesti měsících Tomášova života. „Byla to hrozná kočka, chlapi ji nepřehlíželi. Taky se na tu dobu oblékala dost ostře. Seznámil jsem se s ní v hospodě Pod Terebkou, v podstatě jsem jí vnutil Tomášovo číslo a ona mu zavolala. A hned druhý den se sešli a začali spolu chodit," popsal rychlý sled událostí Ota Kars.

Jana Preissová o revoluci 1989: Dostala jsem kvůli ní pokutu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
karprox
9. 3. 2022 • 01:42

Dal nám mnoho radosti, a stále ji bude dávat i následujícím generacím. Shirley Temple českého filmu! A možná i evropského a světového, nepamatuji si, že bych viděl jakýkoliv film s dětskou hvězdou, byť jen vzdáleně se přibližující kvalitě většiny filmů ve kterých hrál. Jeho bezprostřední upřímný projev daleko překonává v tomto směru cokoliv co jsem za celý život na filmovém plátně, či televizní obrazovce viděl. Patří za to veliký dík i všem, kteří se na tvorbě těchto snímků zúčastnili.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.