Režisérka filmu S tebou mě baví svět: MRTVICE JI VĚZNÍ V DOMĚ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Režisérka filmu S tebou mě baví svět: MRTVICE JI VĚZNÍ V DOMĚ...

Marie Poledňáková
Marie Poledňáková (Karel Kopáč, archiv)

Blíží se Vánoce a s nimi i televizní hity jako komedie století S tebou mě baví svět nebo legendární snímky s Tomášem Holým (†21) Jak vytrhnout velrybě stoličku nebo Jak dostat tatínka do polepšovny. Jejich scenáristkou a režisérkou v jedné osobě je Marie Poledňáková (79). Ta bohužel kvůli těžké mozkové mrtvici už žádný trhák nenatočí.

Naposledy režírovala v roce 2012 film Líbáš jako ďábel. O čtyři roky později stále vitální a zdravou Marii srazila na kolena mozková mrtvice. „Od té doby, co paní Poledňáková zkolabovala, jsme ji viděli jen párkrát. A poslední dva roky už vůbec ne,“ řekla nám obyvatelka Nebušic. Tam Poledňáková žije v malé vilce, ve které ji nemoc »uvěznila«.

„Hned, jak se jí to stalo, jí její syn postavil ze zahrady do prvního patra výtah,“ popisuje. Syn Petr také v domě se svou matkou, která kvůli mrtvici částečně ochrnula, žije. „Stará se o ni výborně, a co jsem slyšela, do domu dochází i pečovatelka," komentuje žena ze sousedství. 

Film podle Marie Poledňákové: Podívejte se na ukázky!

Video se připravuje ...

Výtah prý už slavná autorka ale moc nepoužívá, většinu času tráví ve svém pokoji a nebo se pohybuje po domě v prvním patře. Zavolali jsme jejímu synovi Petru Poledňákovi a zeptali se, zda by oblíbená režisérka mohla popřát našim čtenářům a svým fanouškům pěkné vánoční svátky, třeba jeho prostřednictvím. „Nezlobte se, ale to opravdu nemůže,“ odpověděl.

Po ataku mrtvice filmařka ochrnula na polovinu těla. „Neposlouchá mě levá noha a levá ruka. Musím rehabilitovat a to cvičení mě bolí,“ řekla v roce 2016 magazínu Dnes Marie Poledňáková.

Šulcová nemůže chodit. A Jelínek šokoval změnou za dva týdny

Video se připravuje ...

Kolaps na chalupě

Královna komedií prodělala v létě 2016 mozkovou příhodu. Doma na chalupě ji našla sousedka, s níž chtěla původně jít na houby. Z vísky Martinice u Onšova na Vysočině režisérku do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích převážel vrtulník. V roce 2018 vstoupila do kin rodinná krimi vánoční komedie Ten, kdo tě miloval podle námětu Poledňákové. Film už ale musel natočit a scénář napsal režisér Jan Pachl.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.