Další tragický odchod! Zemřela hvězda Ženy za pultem a Chalupářů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Další tragický odchod! Zemřela hvězda Ženy za pultem a Chalupářů

Na natáčení Ženy za pultem herečka vzpomíná nejraději.
Na natáčení Ženy za pultem herečka vzpomíná nejraději. (archiv B. Böhmové)

Do hereckého nebe se odebrala další legenda. Ve věku 95 zemřela v sobotu 25. července Božena Böhmová.  Divadelní, seriálová a filmová herečka se do pamětí diváků zapsala rolemi v Nemocnici na kraji města, Chalupářích či v Ženě za pultem.

O její smrti informoval na facebooku spisovatel Miroslav Graclík. Blesk ji před rokem navštívil v nemocnici v pražských Střešovicích. „Fůra lidí si myslí, že už tady nejsem,“ smála se tehdy. Jen si stěžovala, že ji nohy neposlouchají tak, jak by si přála.

Její zdravotní problémy začaly poté, co upadla a zlomila si nohu v krčku. „Naštěstí jsem měla náramek od společnosti Život 90, doporučuji to všem starým lidem. Kdybych ten náramek neměla, ležela bych tam pět dní bez pomoci, bez mobilu, bez možnosti dovolat se komukoliv,“ řekla tehdy Blesku.

Böhmová působila v Divadle mladých pionýrů, Divadle pracujících ve Zlíně, Slezském divadle v Ostravě i pražským Divadlem E. F. Buriana. Provdaná byla za režiséra Československé televize Karla Špičku. Diváci si ji nejlépe pamatují díky roli sálové sestry v dodnes populárním seriálu Nemocnice na kraji města. V Ženě za pultem ztvárnila mrzutou pokladní Mlynářovou, v Chalupářích hrála zase manželku předsedy JZD v podání Jiřího Větrovce.

Böhmová příležitostně pracovala také pro rozhlas nebo dabing, slyšet jsme ji mohli například v legendární sovětské pohádce Mrazík. Při příležitosti sedmdesátých narozenin obdržela od Herecké asociace cenu Senior Prix.



Přečtěte si
alzbeta59
28. 7. 2020 • 16:56

Blbnete z horka. Co je tragickeho na tom ze nekdo odejde v pozehnanem veku 95 let??

antonuis.j
28. 7. 2020 • 14:25

Vy debilní dementní retardovaní negramoti z redakce!!!!! "Tragické" jsou ty vaše paskvily a bláboly!!!! Jděte čistit kanály, na to tak vaše IQ a pomocná škola stačí!!!! Tragická smrt je pokud někdo se zabije při nehodě atd., ale paní Böhmové bylo 95 a zemřela přirozenou smrtí. V tomto věku je to zcela přijatelné. Vy ovšem zdechnete daleko dřív, a nebude vás škoda.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.