Herecké nebe pláče: Zemřel Jan Skopeček (†94) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Herecké nebe pláče: Zemřel Jan Skopeček (†94)

Jan Skopeček
Jan Skopeček (Daniel Černovský, )

Ve věku 94 let zemřel v pražské Nemocnici Na Bulovce Jan Skopeček, jak uvedla televize CNN Prima News. Český herec a zakládající člen Divadla pod Palmovkou odehrál stovky divadelních a kolem 150 filmových a televizních rolí.

Herec se proslavil rolí otce Václava Potůčeka v seriálu Tři chlapi v chalupě. Exceloval ale také například v Dobrý voják Švejk, Vyšší princip, Kdo chce zabít Jessii?, Marečku podejte mi peru, Parta Hic Léto s kovbojem, Zítra to roztočíme, drahoušku...! , S čerty nejsou žerty nebo Kameňák.

Svoje poslední roky prožil herec v domově důchodců téměř o samotě. Před časem si postěžoval,  že se s návštěvami moc dveře netrhnou. Na veřejnosti se dle Super.cz objevil naposledy před třemi roky, kdy zakládající člen Divadla Pod Palmovkou na Pražském Hradě převzal vyznamenání od prezidenta republiky.

 

Zemřel Jan Skopeček (†94): Ještě v devadesáti měl osm ženských!

Video se připravuje ...

O svou milovanou manželku přišel v roce 2014. Věra Chytilová (†93) odešla do hereckého nebe po dlouhých zdravotních problémech. Stejně jako její manžel i ona poslední roky života prožila v domově důchodců. Manželé měli dceru Marii, která se narodila v roce 1953. Marie ale v České republice nezůstala a provdala se do Francie. Tichánková byla také držitelkou Ceny Thálie za celoživotní mistrovství a přínos žánru.

Na video s hereckou legendou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
hadaja
27. 7. 2020 • 20:12

Při vší úcté, pan Skopeček si myslím byl pan herec, což dnes už jich moc není, myslím pánů herců, rádo by herců je hodné, ale asi už to moc život nebyl, tak je mu dobře.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.