Skopečkovi uřízli obočí: A stejně nic nevidím... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Skopečkovi uřízli obočí: A stejně nic nevidím...

Kvůli oku teď herec strávil pět dní v nemocnici.
Kvůli oku teď herec strávil pět dní v nemocnici. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, Daniel Černovský)

Přišel o obočí levého oka. Chirurgický zákrok nešel provést jinak. „Uřízli mi obočí. Levé oko by mi jinak nezachránili,“ řekl deníku Aha! Jan Skopeček (91), který si pobyl pět dní v pražské Nemocnici Na Bulovce.

Na to, že se prostřednímu Potůčkovi ze Tří chlapů v chalupě odchlipuje celé spodní víčko, se přišlo při pravidelné lékařské prohlídce obyvatel domova pro seniory Slunečnice v pražských Bohnicích. Tam herec už půl roku žije. „Hned mě pan doktor poslal na vyšetření na Bulovku. Tam se zhrozili a okamžitě mne objednali na zákrok,“ svěřil Skopeček s tím, že pokud by se operace oddalovala, mohl o oko přijít!

„Nevím, proč se mi to stalo. Ale něco tam bylo, co se zvětšovalo a to víčko ten nápor už nevydrželo,“ komentuje herec, kterému to »cosi« pod spodním víčkem vyoperovali. Aby víčko zase vytáhli nahoru, museli sáhnout na levé obočí.

„Na to oko ještě nevidím. Snad to bude lepší. Jestli ne, tak jsem takřka slepý. Obě oči mám moc špatné, musí si vzájemně pomáhat,“ vysvětluje Skopeček. O zrak herec začal přicházet před sedmi lety a od té doby se to jen horší. „Mám rozpad sítnice, je to neoperovatelné, nic se s tím nedá dělat. Už jsem se smířil, že jednou neuvidím vůbec,“ poznamenal odevzdaně.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.