»Major Hradec« Jelínek (83): V ohrožení života! ZÁPAL PLIC | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

»Major Hradec« Jelínek (83): V ohrožení života! ZÁPAL PLIC

Rudolf Jelínek
Rudolf Jelínek (Foto Aha!: Daniel Černovský, ara)

Zase ho trápí zdraví! Rudolf Jelínek (83) alias major Jiří Hradec z Třiceti případů majora Zemana skončil v nemocnici. Lékaři mu našli zápal plic. Informaci deníku Aha! potvrdila hercova manželka, žokejka a chovatelka koní Martina Růžičková (53).

„Rudla si před týdnem stěžoval na bolest na prsou. Protože je jinak tvrďák a na nic si zbytečně nestěžuje, raději jsem ho odvezla na vyšetření,“ svěřila se Aha! Jelínkova žena.  Lékaři v jedné z pražských nemocnic odhalili, že jde o virový zápal plic a rychle herce hospitalizovali. Je to onemocnění vážné zejména pro seniory, které může ohrožovat na životě!


Letos je to poprvé, co Jelínka trápí zdravotní komplikace, ale před dvěma lety prodělal napřed krvácení do mozku a potom mrtvici. Dlouhou dobu se potom dával do kupy. Loni na podzim utrpěla pro změnu otevřenou zlomeninu nohy jeho žena. Musela podstoupit operaci, kdy jí dali do kosti dráty, a dva měsíce chodila o berlích, takže Rudolf putoval na nějakou dobu k dceři Báře z prvního manželství.

PARKINSONOVA CHOROBA
Ladislav Mrkvička (79)
Kapitán Mirek Stejskal
Trpí Parkinsonovou chorobou a má také diagnózu polymyalgia rheumatica, což je zánět všech kloubů, šlach a svalů. „Všechno mě tak bolelo, až mě to znehybnilo. Vypadalo to, že skončím na vozíčku,“ prozradil herec. Prý je to jako na houpačce.

CUKROVKA
František Němec (74)
Podplukovník Žitný
Celý život bojuje se silnou cukrovkou, musí si dokonce pravidelně píchat injekce inzulinu. Taky při natáčení hlídá pravidelný přísun potravin, nesmí totiž hladovět. Herec je ale velmi disciplinovaný a má svou nemoc pod kontrolou.

PŘETRHANÉ VAZY
Jiří Krampol (80)
Lodník Šimek
Herec je s ohledem na věk ještě štramák. Celý život cvičil a je to vidět. Ale trápí ho koleno. Chůze po schodech je pro něj peklo. Nadšený tenista si zpřetrhal vazy a na operaci kvůli narkóze v pokročilém věku nechce. „Pro herce je paměť důležitá,“ říká.

UPOUTANÝ NA LŮŽKU
Jaroslav Kepka (82)
Kapesní zloděj
Ferda Vosátko: Na jeho zdravotním stavu se podepsal stres ze zvýšeného nájemného. Před půldruhým rokem mu nový majitel domu na pražských Vinohradech napálil částku na 30 000 korun. Herec, jehož rodina žije v bytě už od roku 1905, se z toho psychicky složil a skončil upoutaný na lůžko. Byt už neopouští.

PŘEKONALA RAKOVINU
Hana Maciuchová (72)
Krásná Inge
Před dvěma lety jí lékaři našli rakovinu prsu. Stejnou měla i hereččina maminka. Hanka prodělala sérii chemoterapií a pak se rozhodla pro radikální chirurgickou léčbu – podstoupila operaci. Lékaři ji upozornili, že rakovina zřejmě udeřila kvůli velkému pracovnímu stresu.

ZLOMENINA
Jaroslava Obermaierová (71)
Blanka Zemanová
Představitelka druhé manželky majora Zemana loni na podzim upadla v lese při sbírání hub. Měla zlomený kotník, který jí museli v benešovské nemocnici operovat, a měsíc pak rehabilitovala v Říčanech. Ani po osmi měsících není ještě herečka úplně v pořádku a zraněnou nohu raději šetří.

PRODĚLAL RAKOVINU
Luděk Munzar (85)
Doktor Wolf a Krásnopolský farář
Rakovina ho před lety připravila o ledvinu, pak měl rakovinu prostaty a krutá nemoc udeřila před dvěma lety dokonce potřetí. Munzar je odkázaný na péči dcery Barbory Munzarové (46) a jejího partnera Martina Trnavského (48), stejně jako jeho žena Jana Hlaváčová (80).

ZTRÁTA ZRAKU
Jan Skopeček (92)
Zloděj obrazů
Rudolf Syřiště Téměř přišel o zrak, nepomohly ani injekce do oka. Když herec ovdověl, bylo jasné, že se už o sebe nedokáže sám postarat. Skončil v domově seniorů. „Všichni slibovali, že mě budou navštěvovat, ale kašlou na mě,“ postěžoval si Skopeček. Ani dcera za ním příliš nejezdí.

BIPOLÁRNÍ PORUCHA
Regina Rázlová (71)
Agentka Hana Bízová
Trpí roztroušenou sklerózou a bipolární poruchou, dokonce se několikrát pokusila o sebevraždu. Navíc loni na začátku roku prodělala zápal plic a na Velikonoce jí diagnostikovali plicní embolii. Herečce šlo o život a musela trochu zvolnit životní tempo.

OPERACE STŘEVA
Václav Postránecký (74)
Wunder Pepi
Letos na jaře musel herec na operaci tlustého střeva. Sám Postránecký pak přiznal, že s pomocí lékařů bojuje s vážnou nemocí. „Je však jen na mně, abych se k celé věci postavil statečně a čelil tomu beze strachu, jak nejlépe dokážu,“ napsal herec ve svém vyjádření.

INFARKT A MRTVICE
Hana Hegerová (86)
Barová zpěvačka Arnoštka
Prodělala kombinaci srdečního infarktu s mozkovou mrtvicí a skončila na invalidním vozíku. „Nemůžu vůbec chodit a jsem uvězněna ve svém bytě,“ postěžovala si zpěvačka. Má pečovatelku a pravidelně za ní dochází vnuk Matouš. Radost jí dělají návštěvy přátel, jako je muzikant Petr Malásek (54) s manželkou Danou Morávkovou (46) či režisér Fero Fenič (67).

 

Rudolf Jelínek vzpomíná na natáčení 30 případů majora Zemana:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.