Epidemiolog Prymula: KRIZE MĚ NAUČILA SPÁT ČTYŘI HODINY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Epidemiolog Prymula: KRIZE MĚ NAUČILA SPÁT ČTYŘI HODINY!

Roman Prymula
Roman Prymula (Blesk:MARTIN PEkÁREK)

Ještě před půl rokem by byl člověk s ochranou úst a nosu považován na veřejnosti za blázna. To včera prohlásil epidemiolog a vládní zmocněnec pro vědu a výzkum ve zdravotnictví Roman Prymula (56).

Podle něj roušky do našeho života po pandemii vstoupí mnohem více, ale už budou spíš dobrovolné. Bude ale složitější stanovit, v jakých regionech mít roušku a kde ne. „Je velmi těžké stanovit, kde by měla být hranice, od které ji nosit a od které ji nenosit,“ myslí si. Koronavirus je totiž pro všechny stále nový a vědci pořád hledají jeho nové schopnosti. A jak exnáměstka ministra zdravotnictví koronavirová krize poznamenala? „Odnaučila mě spát. Po čtyřech hodinách se budím,“ uvedl. A prozradil, že mu bylo také vyhrožováno. „Když jste na špici celého systému, tak na vás lidé koncentrují svůj obdiv nebo zlobu,“ řekl. A jak bude trávit prázdniny? Letos prý v Česku. „Předpokládám, že nějaká dovolená bude, ale s rodinou se nechystáme do zahraničí,“ uzavřel.

Prymula o rouškách, druhé vlně, cestování i o tom, proč nespí:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jity
6. 7. 2020 • 13:14

bello tentokrát máte ve všem pravdu. Jinak ten blbec byl i Klaus st., chlubil se, že nenosil roušku. Je pravda, že on nejezdí MHD a nechodí nakupovat, na to má lidi. Panu Primulovi bychom měli být spíše vděčni a ne mít tu drzost mu ještě nadávat.

-bello-
6. 7. 2020 • 01:39

Najdou se v Česku blbci, kteří hodnotí roušky jako bolševický vynález a zasahování do svobody občany.Budete se možná divit, ale v Praze v MHD je takových dost a dávají to nahlas najevo dnes a denně.
Já Prymulu ctím a vím, že je to kapacita, které se dá věřit.
Ale - 4 hod. já spím také a stačí mi

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.