Šmucler o boji s koronavirem: TOTÁLNÍ KONEC... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Šmucler o boji s koronavirem: TOTÁLNÍ KONEC...

Roman Šmucler
Roman Šmucler (Pavel Machan)

Jen co pandemie koronaviru překročila české hranice, narazili jsme na nečekané limity. Ani lékaři nemají dostatek ochranných prostředků proti šíření viru, v nemocnicích je situace kritická. Prezident České stomatologické komory Roman Šmucler se podle webu TN.cz snaží pomůcky zajistit. Jenže ani on není všemocný.

„Potřebovali bychom pana profesora Prymulu mezi námi,“ říká Roman Šmucler s vysvětlením, že je jediným z krizového štábu, kdo medicíně dobře rozumí. Ministr zdravotnictvím Adam Vojtěch (ANO) podle jeho slov dostal od stomatologů, lékařů i biochemiků celou řadu úkolů. „Teď je potřeba věci řešit, není čas se hádat,“ zdůrazňuje. Zároveň ale dodává, že kontakt na krizový štáb vůbec nemají, pouze ví, že ho vede právě profesor Prymula. I když se prý bez pomoci Ministerstva zdravotnictví stomatologové de facto obejdou, některé věci by se ale koordinovat podle Šmuclera mělo. „Jako třeba distribuce respirátorů. Není možné to poslat na kraje, aby se nějak rozhodly,“ míní.

„Je třeba nastavit si, jak vystačit s málem,“ zmiňuje na téma roušky a nedostačující zdravotnický materiál. „Není možné teď řešit, jak by to bylo v ideálním světě. Ideální svět už neexistuje,“ dodává prezident ČSK. Přesto je ale podle něj nutné se o lékaře postarat. Někteří jsou totiž už v seniorském věku a nemůžou zůstat bez ochrany. Proto i sami sahají k tomu, že si šijí látkové roušky. Zda příští týden dorazí slibované roušky a respirátory  z Asie, je podle stomatologa zatím stále jedním velkým otazníkem.

Na rozhovor s Romanem Šmuclerem se můžete podívat zde: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Uivatel_5413725
20. 3. 2020 • 20:09

www.GetMeets.com - skvělý projekt pro dospělé, kteří hledají partnera pro sex

-bello-
19. 3. 2020 • 17:56

Ministr zdravotnictví je trouba a ví se to o něm už dáávno! Prymula má proti němu navrch, o tom žádná!
Blbečkům, kteří píšou pode mnou a kritizují Šmuclera bych přála ať se jim rozbolí zuby. Být stomatologem a nemít kvalitní respirátor, jen s chabou rouškou bych ty otevřené chlebárny já neošetřila!

majojo
19. 3. 2020 • 15:24

Bože, to je myslitel! Ten by z fleku poradil Napoleonovi, jak vyhrát u Waterloo...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.