Za prací pendlovat budou moct už jen lékaři? Vláda má plán i na chataře | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Za prací pendlovat budou moct už jen lékaři? Vláda má plán i na chataře

Video se připravuje ...

Cestování za prací za hranice se zřejmě ještě více omezí. Vláda také plánovala kvůli rizikům šíření koronaviru posvítit si i na lehkovážné »lufťáky«. Do uzávěrky tohoto vydání nebyl znám výsledek.

Rozhodla však o úpravě vyhrazené nákupní doby pro lidi nad 65 let, namísto od 10. hodiny nyní mohou nakupovat od sedmé ranní do deváté hodiny. To byl jeden z námětů, který nakonec prošel. Kabinet Andreje Babiše (65, ANO) plánoval zpřísnit také pravidla pro tzv. pendlery. Za prací za hranice by mohli vyjíždět už jedině lékaři či sestřičky. Tlačil na to totiž mezi jinými například karlovarský hejtman Petr Kubis (51, ANO). 

„Situace především v Německu není vůbec příznivá, opatření proti šíření nákazy Covid-19 v Německu nejsou adekvátní, a my si tak nemůžeme dovolit vystavovat naše občany, ať už ty, kteří v Německu pracují, tak i ostatní, kteří se s pracujícími v Německu následně setkávají, ohrožení zdraví,“ uvedl včera během dne hejtman Kubis. Omezit volný pohyb kabinet chtěl také u lidí, kteří kvůli nákaze odjeli z měst na venkov. Mnozí se tam totiž volně a bezstarostně pohybovali, podle návrhu by se nově museli zdržovat na svých chatách a chalupách. Vyjít – a vždy s rouškou – by pak mohli jen do přírody.

„Vládní semafor“ i zahraniční opatření: Podívejte se, jak se v červnu změní cestování v Evropě>>>

Roman Prymula odpovídá na otázku zda je křivka onemocnění koronavirem v ČR horší než v Itálii:

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.