Grilování: Grilovaný panýr

POTŘEBUJETE: 1 Moravia Panýr sýr s grilovacím kořením od Bohemilk Opočno ½ menšího melounu bez pecek Hoisin omáčku 1 menší hrst čerstvého koriandru 1 menší hrst čerstvé máty 1 menší hrst thajské bazalky 1 hrst pražených kešu ořechů limetkovou šťávu sůl pepř sezamový olej
Sýr Panýr nakrájíme na širší kousky a ogrilujeme je z obou stran dozlatova. Meloun naporcujeme na kostky, které krátce ogrilujeme na rozpáleném grilovacím tácku. Poté ho v míse opatrně smícháme s nasekanými bylinkami a dle chuti přidáme limetkovou šťávu a Hoisin omáčku. Vmícháme nasekané kešu ořechy a špetku soli a pepře. Salát naservírujeme na talířky, navrch přidáme sýr a podáváme.
Tip: Ke grilovaným sýrům skvěle ladí i jablkové čatní. Potřebujeme na něj 250 g jablek, které oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců, naporcujeme na malé kousky a dáme do hrnce. Přidáme cibuli nasekanou najemno, lžíci čerstvého nastrouhaného zázvoru, 90 ml octa smíchaného se 45 g cukru a trochu soli. Směs přivedeme k varu a povaříme, aby jablka změkla a tekutina se zredukovala.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 26.