Grilování: Lososové špízy s cuketou a sušenými rajčaty

POTŘEBUJETE 1 střední cuketu 400 g lososa bez kůže 1 citron jemnou sůl 1 balení sušených rajčat naložených v oleji Franz Josef Kaiser čerstvě mletý pepř vločkovou sůl
Cuketu omyjeme a pomocí škrabky ji nakrájíme na tenké plátky. Lososa naporcujeme na větší kostky, pokapeme citronovou šťávou a zlehka osolíme. Kousky lososa napichujeme na jehlice střídavě s kouskem sušeného rajčete a složeným plátkem cukety. Poté špízy vyskládáme na grilovací tác na středně rozpáleném grilu a pečeme cca 10 – 15 minut dle velikosti ryby, průběžně otáčíme. Při servírování lehce posypeme vločkovou solí a mletým pepřem.
Tip: Losos je dobře ogrilovaný, když dosáhne vnitřní teploty 55°C. Pohledem vám napoví vysrážená bílkovina, což poznáte podle bílé hmoty, která se objeví mezi řezy, případně při »vidličkovém« testu, když se maso dobře odděluje po plátcích.“
Více receptů v tištěném APŽ číslo 26.