Grilování: Balzamikové kuřecí prso s tymiánem a citronem

POTŘEBUJETE: 4 kuřecí prsa z Drůbežářského závodu Klatovy 4 lžíce balzamikového octa 4 lžíce olivového oleje 2 lžičky medu 4 stroužky česneku 1 hrst čerstvého tymiánu 1 hrst čerstvého oregana 1 hrst čerstvé bazalky 2 citrony sůl pepř microgreens na dozdobení
V míse smícháme balzamikový ocet, olej, med, najemno nasekaný česnek a bylinky, šťávu z jednoho citronu a sůl i pepř dle chuti. Pár lžiček marinády necháme stranou, do většiny dáme kuřecí prsa a necháme je alespoň hodinu marinovat. Poté je dáme na gril a necháme péct dozlatova z obou stran – ideálně necháme většinu času maso přikryté, ať se dusí a zachová si co nejvíce šťávy. Při servírování přelijeme maso odloženou marinádou a dozdobíme kousky citronu a microgreens. Tip: Tyto kuřecí prsa s delikátní, jemně kyselkavě-sladkou chutí a vůní středomořských bylinek dokonale vyniknou se salátem z čerstvých rajčat a bílým vínem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 26.