Pečení: Chlebové placky

POTŘEBUJETE: 200 g hladké mouky Babiččina volba 100 g hladké mouky chlebové Babiččina volba 190 g kefírového mléka 50 g másla 4 lžíce oleje 1 ½ lžičky soli máslo na opečení a potření mléko a mouku na doladění
Do mísy od robotu vsypeme všechny suché suroviny, nastavíme hnětací hák a poté přidáme kefír, měkké máslo a olej. Necháme zpracovat hladké těsto. Pokud bochánek příliš lepí nebo se naopak trhá, doladíme moukou nebo mlékem. Necháme 10 minut odstát. Pak si těsto zvážíme a rozdělíme na 5 nebo 6 stejných bochánků. Každý rozválíme na placku a opečeme na másle dozlatova. Každou placku poté pomažeme máslem a necháme odstát na sobě, aby změkly. Podáváme s dipem, pomazánkou nebo k masu.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 25.