Třený koláč s blumami

POTŘEBUJETE: 120 g jogurtu 3 velká vejce 120 g hladké mouky Babiččina volba 5 g prášku do pečiva 120 g rozpuštěného másla 100 g třtinového cukru nastrouhanou kůru z 1 citronu 400 g zralých blum máslo a hrubou mouku na formu
Vyšleháme vejce s cukrem. Postupně vmícháme rozpuštěné máslo, nastrouhanou citronovou kůru a jogurt. Stranou smícháme mouku s práškem do pečiva a postupně zapracujeme do těsta, až bude hladké. Těsto necháme pár minut odpočinout. Vymažeme formu o průměru asi 25 cm máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto stáhneme stěrkou do formy. Dovnitř vyskládáme omyté, rozpůlené a vypeckované blumy. Ovoce lehce vmáčkneme do těsta, formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 ºC a pečeme 35 až 45 minut.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 24.