Špízy s vepřovým masem a zeleninou

POTŘEBUJETE: 600 g vepřové krkovice 3 – 4 lžíce Hellmann’s BBQ omáčky 1 lžíci medu 1 lžíci oleje 1 lžičku uzené papriky sůl pepř 1 červenou papriku 1 žlutou papriku 1 cuketu 1 červenou cibuli
Maso nakrájíme na kostky o velikosti cca 3 cm. V míse smícháme Hellmann’s BBQ omáčku, med, olej, uzenou papriku a sůl a pepř podle chuti. Přidáme maso, promícháme a necháme marinovat aspoň 1 hodinu (nebo ideálně přes noc v lednici). Papriky, cuketu i cibuli očistíme a nakrájíme na kousky podobné velikosti jako maso. Na špejli nebo grilovací jehlu střídavě napichujeme maso a zeleninu – kombinujeme barvy pro lákavý vzhled. Grilujeme na středním žáru cca 12 – 15 minut. Pravidelně otáčíme a v polovině potřeme další vrstvou omáčky. Ke konci necháme omáčku lehce zkaramelizovat. Podáváme s čerstvým pečivem, zeleninovým salátem a miskou omáčky Hellmann’s jako dipem navíc.
Tip šéfkuchaře Milana Sahánka: „Vrstvu omáčky BBQ naneste štětcem nebo lžičkou mezi kousky masa a zeleniny ještě před grilováním. Omáčka se během grilování krásně propojí s chutí surovin a každé sousto bude šťavnatější a zajímavější.“
Více receptů v tištěném APŽ číslo 26.