Pečení: Pletené palačinky

POTŘEBUJETE:
NA TANGZHONG: 30 g hladké mouky Babiččina volba 200 ml mléka
NA TĚSTO: 650 g hladké mouky Babiččina volba 200 ml mléka 8 g sušeného droždí 40 g cukru 2 vejce 40 g měkkého másla 15 g soli
NA NÁPLŇ: 300 g čerstvého sýra nebo ricotty čerstvé bylinky 30 ml mléka máslo na potření
Nejprve připravíme tangzhong (pasta, která zajistí nadýchanější těsto – pozn. red.). Smícháme mléko a mouku v hrnci a necháme na mírném plameni zhoustnout na pudinkovou konzistenci. Dáme v chladu vystydnout. V míse robotu smícháme mouku s droždím a cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít. Přidáme tangzhong a zbylé ingredience kromě másla, zpracujeme hladké těsto. Nakonec přidáme máslo a necháme vykynout na dvojnásobek velikosti. Těsto rozdělíme na 10 až 12 kousků. Sýr rozředíme mlékem a smícháme s nasekanými bylinkami dle chuti. Každý vyválíme na kolečko o průměru asi 20 cm, přehneme napůl, pokrájíme a zapleteme copánek. Poté přetočíme, naplníme sýrovou směsí a uzavřeme. Potřeme mlékem a na plechu s pečicím papírem pečeme při 180 °C dozlatova. Po vytažení potřeme rozpuštěným máslem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 25.