Pečení: Skořicový koláč s ovocem

POTŘEBUJETE: 2 vejce 100 g Hladké mouky na Piškotové těsto 100 g cukru krupice 5 lžic oleje 5 lžic vlažné vody ½ sáčku kypřicího prášku máslo a hrubou mouku na formu
NA KRÉM: 200 ml smetany ke šlehání 200 g ricotty ovocnou zavařeninu ovoce na ozdobu
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Do mísy nasypeme mouku, kypřicí prášek a cukr, přilijeme olej, vodu a přidáme žloutky. Vše zapracujeme na hladké těsto. Pekáč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do těsta vmícháme vyšlehané bílky a skořici. Nalijeme do pekáče, vložíme do trouby vyhřáté na 180 ºC a pečeme 30 minut. Zkusíme špejlí. Smetanu ušleháme a vmícháme šlehačku do ricotty. Upečený a vychladlý korpus namažeme vrstvou marmelády, na ni naneseme vrstvu krému a dozdobíme ovocem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 25.