Losos v medovo-zázvorové marinádě

POTŘEBUJETE: 300 g filetu z lososa
NA MARINÁDU: 1 lžíci medu 1 lžíci nastrouhaného čerstvého zázvoru 1 lžíci olivového oleje šťávu a kůru z ½ citronu 2 prolisované stroužky česneku 1 lžíci sójové omáčky chilli koření sůl nasekanou petrželovou nať
V misce smícháme všechny suroviny na marinádu, soli a chilli dáme podle chuti. Filety lososa opláchneme pod tekoucí vodou a poté je obalíme v marinádě. Necháme ho v ní odležet minimálně 5 minut, ideálně však přes noc, aby se spojily všechny chutě. Rybu vložíme do zapékací mísy, potřeme ho zbytkem marinády, svrchu přikryjeme alobalem nebo pečicím papírem a pečeme přibližně 20 minut při 190 °C, přičemž na posledních 5 minut alobal či papír sundáme.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 16.