Velikonoce: Mechové dortíky

POTŘEBUJETE: 125 g čerstvého baby špenátu 85 g slunečnicového oleje 3 vejce sůl 190 g cukru krupice 75 ml polotučného mléka 125 g bílého jogurtu 280 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek
NA KRÉM: 200 g smetany ke šlehání 30% 250 g tučného tvarohu ve vaničce ½ plechovky Salko tradiční 3 lžíce holandského kakaa
Na krém vyšleháme smetanu, jakmile se začnou tvořit špičky, přišleháme krátce tvaroh se Salkem a kakao. Necháme dostatečně vychladit v lednici. Špenát rozmixujeme s olejem. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků se špetkou soli vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Zašleháme mléko, jogurt a rozmixovaný špenát. Přimícháme mouku předem smíchanou s kypřicím práškem a nakonec sníh. Těsto vlijeme do připravené formy na muffiny vyložené papírovými košíčky a pečeme v předem vyhřáté troubě na 175 °C cca 25 minut. Poté dortíky necháme vychladnout a opatrně je vydlabeme. Necháme menší okraj a také dno. Vydlabanou část rozdrolíme prsty na větší drobky. Naneseme krém, posypeme drobky. Dáme vychladit alespoň na 4 hodiny, ale nejlépe přes noc do lednice.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 15.