Velikonoce: Salát z černých fazolí a klíčené quinoi

POTŘEBUJETE: 1 konzervu černých fazolí 50 g mražené kukuřice 1 hrst baby špenátu 1 hrst cherry rajčat 1 jarní cibulku 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce citronové šťávy sůl pepř 60 g Klíčených Quinoa lupínků Semix
Fazole slijeme, propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Kukuřici zalijeme horkou vodou, necháme povolit a taktéž slijeme a počkáme, až okape. Poté obě suroviny dáme do mísy, přidáme k nim nasekaný špenát, na čtvrtky nakrájená rajčátka a na kolečka naporcovanou jarní cibulku. Vše zakápneme zálivkou, kterou připravíme z olivového oleje, citronové šťávy a špetky solí a pepřem, a promícháme. Posypeme quinoa lupínky a můžeme podávat.
Více receptů v tištěném nAPŽ číslo 15.