Velikonoce: Zapečené palačinky se špenátem a sýrem

POTŘEBUJETE: 6 vajec 250 ml mléka 1 citron 4 lžíce hladké mouky Babiččina volba dortová sůl olej na smažení 1 šalotku 1 stroužek česneku 500 g čerstvého špenátu pepř 60 g strouhaného parmazánu máslo na vymazání formy polohrubou mouka na formu
V míse vyšleháme dvě vejce s mlékem a jemně nastrouhanou kůrou z citronu. Přidáme mouku a špetku soli. Těsto necháme v chladu odpočinout alespoň 30 minut. Mezitím na pánvi na troše oleje krátce osmažíme šalotku a česnek nasekané nadrobno. Přisypeme špenát, krátce prohřejeme, poté přidáme jedno vejce a vše orestujeme. V závěru dochutíme solí a pepřem. Z připraveného těsta připravíme palačinky, které vždy z jedné strany pomažeme špenátovou směsí, zarolujeme a vyskládáme těsně vedle sebe do zapékací formy vymazané trochou másla a vysypané moukou. V míse vyšleháme 3 vejce se špetkou soli a parmazánem, směsí zalijeme palačinky a v troubě předehřáté na 180 °C necháme zapéct zhruba 30 minut dozlatova.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 15.