Mungo fazolky s jasmínovou rýží

POTŘEBUJETE: 150 g mungo fazolek 400 g loupaných sekaných rajčat ½ lžičky koření garam masala mletý kmín ½ lžičky kurkumy sůl 1 lžíci citronové šťávy 3 stroužky česneku 200 g řeckého bílého jogurtu
Mungo fazolky namočíme alespoň na dvě hodiny do vody. Potom je scedíme, propláchneme a uvaříme ve vodě doměkka přibližně 30 minut. Uvařené mungo fazolky zbavíme vody, přidáme k nim loupaná a nasekaná rajčata, koření garam masala, špetku kmínu, sůl, kurkumu, citronovou šťávu, prolisované stroužky česneku a vaříme je ještě 10 minut. Nakonec přidáme řecký jogurt ke zjemnění chutě. Mungo fazolky s omáčkou servírujeme s uvařenou jasmínovou rýží.
Více receptů v tštěném APŽ číslo 16.