Smažák: Cheese & chips

POTŘEBUJETE: 400 g olomouckých tvarůžků 100 g polohrubé mouky 4 vejce 200 g panko strouhanky 1 l řepkového oleje 1 kg brambor 200 g majonézy 1 svazek medvědího česneku 1 šalotku 1 citron 1 lžičku kaparů sůl 12 kusů bílého chřestu 50 g másla
Odleželé tvarůžky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a japonské panko strouhance. Osmažíme oleji. Brambory, oloupeme, nakrájíme na hranolky, důkladně je opereme, osušíme a osmažíme ve vyšší vrstvě oleje. Majonézu dáme do mixéru a spolu medvědím česnekem, nasekanou šalotkou, citronovou šťávou, kapary a solí ji umixujeme dohladka. Oloupaný chřest uvaříme a opečeme na pánvi na másle.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 17.