Datlový koláč bez lepku, laktózy a AIP-friendly

POTŘEBUJETE: 220 g datlí 375 ml kokosového mléka (možno půl napůl s vodou) 95 g kokosového oleje 40 g kokosové mouky 90 g tigernuts mouky 1 lžičku jedlé sody 1 lžičku prášku do pečiva 1 lžičku jablečného octu špetku soli
NA KOKOSOVÝ KARAMEL: 400 g kokosového mléka z plechovky 50 g kokosového cukru
V míse smícháme všechny sypké ingredience. Datle zalijeme horkým kokosovým mlékem a rozmixujeme do hladka. Přidáme tekuté ingredience, vše spojíme a promícháme. Pečeme při 180 °C 45 až 50 minut, dokud nevyjde čistá špejle. Mezitím zkaramelizujeme na mírném plameni kokosový cukr, pak přidáme kokosové mléko. Vaříme za stálého míchání, dokud nemá karamel požadovanou konzistenci. Karamelem koláč přelijeme.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 13.