Květákový pastýřský koláč

Suroviny na 2 porce: 2 lžíce olivového oleje 1 cibuli 2 mrkve 100 g řapíkatého celeru 300 mletého hovězího masa 2 stroužky česneku 300 g květáku 4 lžíce kokosového oleje 1 hrnek vývaru 1 skleničku nekečupu KVĚTOMLUVA
Cibuli, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno. Pánev rozehřejeme, přidáme olivový olej a zeleninu orestujeme. Do pánve přidáme prolisovaný česnek, který necháme chvilku rozvonět, vmícháme mleté maso a rozdrobíme vařečkou na malé kousky. Směs osolíme a za častého míchání ji orestujeme, aby se propojila. Přidáme nekečup, hrnek vývaru a promícháme. Přikryjeme a necháme 20 minut dusit za občasného promíchání. Květák uvaříme v osolené vodě doměkka, pak ho vyjmeme, necháme okapat a v sítku ho pomocí menší misky vymačkáme od přebytečné tekutiny. Necháme zchladnout, rozmixujte ho společně s kokosovým olejem, dochutíme solí, případně bylinkami. Do zapékací mísy přesuneme celý rajčatovo-masový základ a na to přendáme květákovou kaši. Vše pečeme na 180 stupňů 35 minut dozlatova.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 13.