Pečené kuřecí čtvrtky

SUROVINY NA 2 PORCE: 400 g kuřecích čtvrtek 8 lžic olivového oleje 2 lžíce medu 7 lžic vody ½ limetky 2 stroužky česneku 3 hrsti čerstvých bylinek (koriandr, hladkolistá petrželka, kopr) 400 g dýně hokaido mořskou sůl
V mixéru umixujeme čerstvé bylinky, 4 lžíce olivového oleje, med, limetovou šťávu, špetku soli a stroužek česneku a vodu. Vše rozmixujeme dohladka. Kuřecí čtvrtky potřeme částí této omáčky a necháme je marinovat. Dýni oloupeme, rozkrojíme na poloviny, vyjmeme semínka a nakrájíme na plátky. Potřeme ji zbylým olivovým olejem a osolíme. Dýni společně s marinovanými kuřecími čtvrtkami vložíme do trouby a při 180 ºC pečeme cca 30 minut dozlatova. Hotové maso a dýni přelijeme zbytkem omáčky ze zelených bylin.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 13.