UPEČTE SI DOMA: Bramborové bagety

POTŘEBUJETE: 150 ml vlažné vody 150 g pšeničné chlebové mouky 2 g droždí 100 ml vody 100 g bílého jogurtu 3 lžíce oleje 80 g strouhaných vařených brambor 1 lžičku cukru 2 lžičky soli 100 g žitné chlebové mouky 150 g pšeničné chlebové mouky 150 g hladké mouky 7 g droždí
Vodu, chlebovou mouku a droždí smícháme a zakryté necháme 10 až 12 hodin v teple kynout. K hotovému kvasu přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme v míse vykynout. To pak lehce propracujeme (pokud je třeba, opatrně podsypeme moukou), rozdělíme na čtyři díly, vytvarujeme bagety a na plechu je necháme nakynout. Potřeme vodou, můžeme i lehce, opatrně naříznout, vložíme je do rozehřáté trouby na 210 ºC a pečeme 25 minut.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 14.