RYCHLÉ OBĚDY: Baby kari s dýní a cizrnou

POTŘEBUJETE: 3 mrkve 1 menší dýni hokkaido 1 cibuli 2 lžíce Ghíčka s kurkumou a pepřem od Českého ghíčka Garam masala koření římský kmín koriandr muškátový oříšek kari pastu (pokud chcete pokrm ostřejší) mletý zázvor 1 plechovku cizrny 1 plechovku kokosového mléka sůl čerstvý nasekaný koriandr
Mrkev oloupeme a spolu s dýní nakrájíme na malé kousky. Na kurkumovém ghíčku zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme pár špetek od každého koření a zeleninu. Přisypeme slitou cizrnu, zalijeme kokosovým mlékem, osolíme a vaříme, dokud zelenina nezměkne. Až se začne rozpadat, kari se tím zahustí. Na talíři hustě posypeme čerstvým koriandrem. Podáváme s rýží, samotné, nebo klidně i s dobrým chlebem.
VÍCE RECEPTŮ V TIŠTĚNÉM APŽ ČÍSLO 7.