RYCHLÉ VEČEŘE: Salát s opečeným sýrem Haloumi

POTŘEBUJETE: 3 hrsti salátu polníček 6 malých datlových rajčátek ½ červené cibule 1 hrst modrých hroznů bez pecek 100 g řeckého sýra Halloumi 1 lžíci velkých dýňových semínek 1 lžičku BIO konopné vlákniny Iswari 2 lžíce salátové zálivky Vinaigrette (olivový olej + vinný ocet) směs koření na grilovaný sýr bez soli
Sýr Halloumi vyjmeme z obalu, zbavíme nálevu a důkladně osušíme. Sýr nakrájíme na silnější plátky a krátce opečeme na nepřilnavé pánvi do zlatova. Až ke konci sýr ochutíme kořením. Polníček omyjeme, necháme okapat a natrháme. V míse ho smícháme s překrojenými rajčátky a překrojeným hroznovým vínem. Doplníme červenou cibulí. Zeleninu promícháme se zálivkou a konopnou vlákninou. Necháme 5 minut odležet. Salát naservírujeme do hlubšího talíře. Doplníme o trojúhelníky teplého opečeného sýra a posypeme na sucho opraženými dýňovými semínky.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 7.