Láska na první sousto: Banánové lívance s proteinem

POTŘEBUJETE: 1 vejce ½ přezrálého měkkého banánu 5 lžic vody 40 g celozrnné špaldové mouky Babiččina volba 20 g proteinu 40 g ovesných vloček 1 lžičku mleté skořice nebo perníkového koření 1 lžičku prášku do pečiva
NA ZDOBENÍ: proteinovou čokoládovou nebo karamelovou pomazánku čerstvé ovoce skyr s proteinem
Nejprve v misce vidličkou rozmačkáme banán, poté přimícháme vejce. Přidáme protein, jemné ovesné vločky a vodu. Vše mícháme do těstíčka a pak přidáme i zbylé suroviny. Těsto necháme 10 minut odpočinout, aby se s ním pak dobře pracovalo na pánvi. Menší naběračkou nanášíme na nepřilnavou pánev. Pečeme na mírném plameni z obou stran. Hotové lívanečky podávejte s oblíbenou pomazánkou nebo skyrem a čerstvým ovocem.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 8.