Láska na první sousto: Karamelové řezy

POTŘEBUJETE: 4 vejce 280 g polohrubé mouky Babiččina volba 190 g cukru 100 g rozpuštěného másla 150 ml polotučného mléka ½ prášku do pečiva 1 lžíci kakaa sůl tuk a mouku na plech
NA KRÉM: 1 plechovku karamelového kondenzovaného mléka 125 g změklého másla 250 g mascarpone nasekanou čokoládu a oříšky na ozdobu
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mléko a máslo, nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva, špetkou soli a kakaem. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 175 °C a necháme vychladnout. Změklé máslo našleháme v robotu při nižších otáčkách. Postupně přidáváme a šleháme s karamelovým salkem a mascarpone. Tímto krémem bohatě potřeme korpus a na závěr ozdobíme čokoládou a oříšky.
více receptů v tištěném APŽ číslo 8.