Pomazánka z pečené petržele

POTŘEBUJETE: 250 g petržele 1 jablko 1 cibuli 2 stroužky česneku 20 ml olivového oleje šťávu z ½ citronu sůl mletý pepř muškátový květ
Oloupanou petržel nakrájíme na kousky, dáme ji na plech s pečicím papírem. Přidáme oloupaný česnek a cibuli i se slupkou rozkrojenou na čtvrtiny. Vše pokapeme částí olivového oleje a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme 25 až 30 minut. Po 15 minutách vyjmeme česnek a dáme ho bokem. Po upečení necháme zchladnout, cibuli zbavíme slupky a vše dáme do mixéru (i česnek). Přidáme zbylý olivový olej, citronovou šťávu, oloupané a nakrájené jablko, sůl, pepře a mletý muškát. Rozmixujeme a mažeme na pečivo.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 9.