RYCHLÉ OBĚDY: Čočkové rizoto s cuketou a tuňákem

POTŘEBUJETE: 1 ½ lžíci olivového oleje 2 plátky másla 1 větší červenou cibuli 2 a ½ hrnku rýže basmati natural Menu Gold 5 hrnků zeleninového vývaru 240 g čočky Menu Gold sůl 1 špetku mletého kmínu 1 špetku mletého pepře 3 stroužky česneku 1 ½ větší cukety 320 g tuňáka ve vlastní šťávě 2 mozzarelly light
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej s máslem a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Vsypeme rýži basmati natural, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Rýži vaříme cca 25 – 30 minut doměkka. V druhém hrnci uvaříme čočku podle návodu na obalu. Hotovou čočku smícháme s rýží, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme prolisované stroužky česneku a nastrouhanou cuketu. Promícháme a společně ještě asi 3 minuty na slabém plameni povaříme. Rizoto servírujeme spolu s okapaným tuňákem a natrhanou mozzarellou.
VÍCE RECEPTŮ V TIŠTĚNÉM APŽ ČÍSLO 7.