SLADKÉ SNÍDANĚ: Ovesná kaše s Ghítelou a čerstvým ovocem

POTŘEBUJETE: 1 hrnek ovesných vloček 2 ½ hrnku mléka nebo vody sůl Ghítelu podle chuti 1 banán čerstvé ovoce
Ovesné vločky vsypeme do kastrůlku a zalijeme je mlékem či vodou, případně půl na půl. Přidáme špetku soli, promícháme a na mírném plamenu za stálého míchání asi 3 minuty povaříme. Uvařenou kaši necháme ještě 2 minuty dojít pod pokličkou. Kaši rozdělíme do misek a doplníme několika lžičkami Ghítely podle chuti. Banán nakrájíme na kolečka a rozdělíme taktéž do misek. Na závěr ještě ozdobíme borůvkami. Tip Andrey Zpěvákové Dostálové z Českého ghíčka: „Přípravu ovesné kaše si ještě usnadníme a urychlíme, když si ovesné vločky namočíme do mléka či vody už navečer. Ráno pak jen asi jednu minutu ohřejeme a kaše je hotová.“
Více receptů v tištěém APŽ číslo 7.