SLADKÉ SNÍDANĚ: Snídaňová kaše

POTŘEBUJETE: 15 g krupičky Babiččina volba 15 g jemných vloček 15 g mandlové mouky 15 g mouky z vlašských ořechů 150 g plnotučného mléka (možno nahradit ovesným nebo mandlovým mlékem) ½ zralého měkkého banánu
K OZDOBENÍ: libovolné ingredience např.: celé či půlené a drcené ořechy dle chuti ovoce dle chuti marmeládu či povidla jogurt, šlehačku, crème fraîche nebo tvaroh
Suché suroviny na kaši promícháme v kastrolku, zalijeme je mlékem a začneme pomalu zahřívat. Směs stále šleháme metličkou nebo vymícháme stěrkou (od kaše nikdy neodcházíme, má tendenci se přichytávat k hrnci). Vaříme do zhoustnutí, trvá to asi pět minut. Poté kaši odstavíme z plamene a vmícháme do ní namačkaný zralý banán. V závěru ji ozdobíme vším, co nám chutná, a podáváme.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 7.