SLADKÉ SNÍDANĚ: Kořeněné lívance

POTŘEBUJETE: 200 g špaldové celozrnné mouky 40 g třtinového cukru 2 lžičky kypřicího prášku 1 lžičku vanilkového extraktu ½ lžičky mleté skořice 1 špetku drceného hřebíčku 2 vejce 200 ml mléka kousek másla na smažení
NA OZDOBU: borůvky, rybíz nebo rozinky namočené v rumu
Všechny ingredience na těsto dáme do mísy a umícháme hladké těsto. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme kolečka z těsta vytvořená pomocí lžíce. Do každého lívance, dokud je tekutý, naskládáme vybrané bobulovité ovoce nebo rozinky. Když je spodní strana zlatavá, lívanec otočíme a opečeme ještě z druhé strany. Podáváme s bílým jogurtem, nebo s povidly, pokud jsme použili rozinky.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 7.