SLADKÉ SNÍDANĚ: Čokoládová granola

POTŘEBUJETE: 200 g ovesných vloček 100 g arašídových kostek ALIKA 100 g lískooříškových kostek ALIKA 10 g chia semínek 20 g loupaného konopného semínka 100 g hořké čokolády 20 g kakaa 1 špetku soli 5 lžic rostlinného oleje 1 lžičku vanilkového extraktu 2 lžíce čekankového sirupu 1 bílek 1 hrst mrazem sušených malin a jahod (např. www.zdraveorechy.cz)
Smícháme vločky, oříškové kostky, semínka, najemno posekanou čokoládu, kakao a sůl. Přilijeme olej, vanilku a sirup, důkladně promícháme. Bílek prošleháme metličkou, až lehce napění, a vmícháme ho do směsi, aby se všechny vločky i semínka důkladně obalily. Troubu předehřejeme na 160 °C. Granolu rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem, pečeme dozlatova cca 30 – 35 minut. Občas ji promícháme, aby se opékala rovnoměrně a nespálila se. Až směs vychladne, vmícháme k ní sušené ovoce. V uzavřené dóze vydrží granola až několik týdnů.
VÍCE RECEPTŮ V TIŠTĚNÉM APŽ ČÍSLO 7