Na zahřátí: Dýňové perníčky se skořicí

POTŘEBUJETE: 150 g dýňového pyré 100 g farmářského másla Tatra 100 g medu 120 g cukru 1 lžičku jedlé sody 1 vejce 2 lžičky perníkového koření 1 lžičku skořice 400 g hladké mouky bílkovou polevu na ozdobu
Nejdříve připravíme dýňové pyré. Stačí oloupat dýni Hokkaido, nakrájet ji na silnější měsíčky a péct na 175 °C doměkka. Na závěr rozmixujeme a necháme vychladnout. Pak odvážíme potřebné množství pyré, zbytek použijeme jinde. Máslo a med si předem rozpustíme, ale necháme vychladnout. Žádná ingredience nesmí být vyloženě horká. Pak zbylé suroviny smícháme v míse a vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a necháme vychladit v lednici přes noc. Druhý den vyválíme těsto na silnější plát, přibližně 5 mm a začneme vykrajovat vybrané tvary. Perníčky pak vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 8 minut ve vyhřáté troubě na 175 °C. Hotové a vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevou.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 43.