Vege kuličky se »smetanovou« omáčkou

POTŘEBUJETE: 1 balení směsi Vege burger s cibulkou Labeta (nebo Vege burger klasik Labeta) 200 ml vody 60 ml oleje + na opečení
NA OMÁČKU: 400 ml kokosového mléka (případně rostlinnou smetanou) 250 ml zeleninového vývaru 1 lžičku jemného kari koření typu Madras sůl pepř 1 lžíci Rýžové mouky hladké Labeta 1 lžičku hořčice
K suché směsi přidáme 200 ml vody, 60 ml oleje, promícháme a necháme cca 30 minut bobtnat. Na omáčku vlijeme do hlubší pánve či rendlíku kokosové mléko či rostlinnou smetanu, vývar, koření, trochu soli a pepře a metličkou zapracujeme lžíci hladké rýžové mouky. Necháme na mírném stupni 5 minut provařit, chuť doladíme ještě troškou hořčice. Ze směsi tvoříme rukama menší kuličky. Do nepřilnavé pánve dáme trochu oleje a kuličky na střední stupeň opečeme ze všech stran do zezlátnutí. Servírujeme s pečenými bramborami.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 42.